Biomatrac az egészséges alváshoz

Napjainkban a nyugodt és egészséges alvás érdekében egyre többen keresik a biotermékeket, melyek közt vezető helyen szerepel a biomatrac. Ez nem véletlen, hiszen a hálószobában matrac az, ami legnagyobb befolyással bír az alvás  minőségére és ezáltal az egészségre.

Amikor a biamatracokról beszélünk, szinte mindenkinek a kókusz és a latex matracok jutnak eszébe. Ez nem véletlen, hiszen a köztudatban, mint biotermékek,  ezek a matracok élnek legrégebb óta.

A biomatracok minőséget nagyban befolyásolja ennek a  két alapanyagnak az aránya. A valódi, minőségi biomatrac körülbelül 95%-ban tartalmazza a latexet, valamint a kókuszrostokat.

Az adam21 forgalmazásában kapható különféle típusú Rottex biomatracok ennek a két alapanyagnak a különböző kombinációiból készülnek.

  • A kókusz biztosítja a matrac keménységét, és a test megfelelő alátámasztását pihenés közben. Kiváló nedvesség- és légáteresztő, így maximális komfortérzetet nyújt.
  • A latex adja a biomatracok rugalmasságát. A felhabosított kaucsuktejből készült matrac jól szellőzik, rugalmas és antibakteriális illetve antiallergén hatással rendelkezik, és a gombák sem képesek megtelepedni benne. További értékes tulajdonsága, hogy un. pont-elasztikus, vagyis csakis ott és olyan mértékben süllyed le, ahol terhelés éri. Ennek köszönhetően éjszakai forgolódás nincs hatással, nem érinti az ágy másik felén alvó partnert.
  • A aloe verával kezelt biomatrac borításának köszönhetően a kórokozók nem maradnak meg annak felszínén.

A latex és kókusz alapanyagok különböző kombinációja különböző keménységű matracokat eredményez. Több kókuszrost alkalmazásával keményebb, kevesebbel puhább matracok készülnek, míg a rugalmasság a latex arányától függ.

A latex rétegben függőleges szellőzőcsatornák vannak kialakítva, ezeknek a sűrűsége teszi a matracot bizonyos helyeken puhábbá, így a váll és a csípő oldalfekvésnél benyomódik, ezáltal biztosítva a gerinc jó alátámasztását és az egészséges gerincvonalat – ezt hívjuk komfortzónáknak.

A többrétegű, szendvics szerkezetű Rottex biomatracok 18 és 23 centiméteres vastagságban készülnek, így ergonomiailag és pihenés szempontjából is a legmagasabb igényeket is maximálisan kielégítik.